سازه های LSF (Light Steel Frame) یا همان سازه پیشساخته سبک ، یک روش ساخت اسکلت فلزی است که از قاب های فولادی سبک برای ایجاد سازه های باربر استفاده می کند. در این روش، قاب های فولادی سبک با استفاده از عناصر مستطیل شکل و پروفیل های C شکل تشکیل می شوند. عرض انواع سازه LSF از ۸۹ میلیمتر تا ۳۰۸ میلیمتر متغیر است. با توجه به نوع کاربرد این سازهها، ضخامت آنها میتواند از 6/0 میلیمتر تا ۲ میلی متر متغیر باشد. برای تمام قسمتهای یک سازه میتوان از پروفیلهای LSF استفاده کرد. هم برای سقف، هم برای دیوارها، اسکلتسازی اصلی ساختمان و مسکنهای کم ارتفاع گرفته تا سازههای چند طبقه و موارد دیگر میتوان از سازه LSF استفاده کرد .
کاربرد سازه LSF در ساخت ویلا
یکی از مهمترین کاربردهای سازه ال اس اف که در چند سال اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است، استفاده از آنها برای ساخت ویلا است. به واسطه تمام مزایایی که در قسمت بالا به آن اشاره کردیم، سازههای LSF برای ویلا ، به خصوص در شرایط اقلیمی استانهای شمالی بسیار مناسب است. این سازهها سبک هستند و براساس طرح پیشنهادی میتوان آن را در موقعیت های مختلف نصب کرد.
از آنجائیکه طراحی ویلا بسیار اهمیت دارد و نقش مهمی در جذب مشتری خرید ویلا ایفا میکند، مهندسان و پیمانکاران ساختمانی ترجیح میدهند ویلاهای زیباتر و ایمنتر را با سازههای LSF بسازند. این سازهها را به راحتی میتوان به سایر مصالح فلزی و بتنی متصل کرد و از همه مهم تر اگر قصد دارید ویلایی در شمال کشور بسازید بدلیل شرایط مرطوب ، مقاومت خوبی دارند.
مزایای سازه فلزی LSF
1. وزن سبک: به دلیل استفاده از فولاد سبک به جای بتن و فولاد سنگین، وزن کل ساختمان به طور قابل توجه افزایش نمی یابد و همواره سبک می ماند.
2. زمان کوتاه ساخت: با توجه به استفاده از عناصر آماده شده مانند پروفیل های C شکل، نصب و مونتاژ قاب های فولادی به طور قابل توجهی با سرعت انجام می شود.
3. پایداری بالا: با توجه به خصوصیات مقطع عرض و عمق پروفیل های C شکل، قاب های فولاد LSF دارای پائین ترین نسبت عمق به عرض (D/t) در مقایسه با دستگاه های داربست و قاب های فولاد صنعتي است.
4. دادن پایانکار به سازه ال اس اف : مراجع صدور پروانه مثل شهرداری ها با توجه به شناخت سازه LSF ال اس اف به عنوان یک سیستم ساختمانی مهندسی، به ساختمان های ساخته شده با سازه LSF ال اس اف پایان کار می دهند.
5. صرفه جویی در مصرف انرژی : به دلیل عایق بودن دیوارهای سازه LSF ال اس اف، تبادل انرژی با محیط بیرون کاهش یافته و این امر در دراز مدت موجب صرفه جویی قابل توجه در هزینههای حرارتی و برودتی ساختمان میشود.
6. کاهش هزینه، قیمت مناسب و مقرون به صرفه بودن : سازه LSF ال اس اف به علت نیروی کار بسیار کمتر و عملیات اجرایی کمتر، به طور قابل توجه هزینههای عملیاتی ساختمان را کاهش میدهد.
7. ایمنی و استحکام : در حین ساخت سازههای LSF ال اس اف در کارخانهها به دقت نظارت میشوند تا از اتصالات مناسب بین سازهها اطمینان حاصل شود. این اقدامات ایمنی باعث شده است که سازه های LSF از نظر ایمنی و قابلیت اطمینان شهرت جهانی داشته باشند.
معایب سازه فلزی LSF
۱. سازه ال اس اف برای نصب و اجرا به کارگران متخصص نیاز دارد و در این زمینه کمبود نیروی مجری متخصص وجود دارد.
۲. خطر ایجاد صدا در طول انبساط و انقباض سازه ال اس اف در صورت عدم اجرای صحیح وجود دارد.
۳. در طول دهانه تیرچه های حمال و همچنین در عرض پنجره ها در سازه ال اس اف، تحت شرایط بارگذاری سنگین گاهاً محدودیت هایی وجود دارد.
۴. سازه ال اس اف در مقایسه با سازهی بتنی ظرفیت مقاومت در برابر آتش محدودتری دارد. ( البته این مورد را می توان با عایق های حرارتی که بعد از حادثه پلاسکو برای سازه های فلزی اجباری شده است عایق نمود تا در برابر حرارت و آتش سوزی مقاوم تر شوند. اصطلاحا آتش پاد هم گفته می شود)
۵. حداکثر تعداد طبقاتی که با سازه ال اس اف می توان بنا کرد، ۵ طبقه می باشد.
جمع بندی سازه فلزی LSF
سازه LSF، به پروفیلهای فولادی سبک با ضخامت نازک گفته میشود که در ساختمانسازی در قسمتهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. موارد کاربردی سازههای LSF، گسترده و متنوع بوده و میتوان از این سازههای پیشساخته در قسمت اسکلت ساختمان، پارتیشنبندی، سقف کاذب، دیوارها و ساخت نیم طبقه استفاده کرد.
انواع سازههای LSF در ساخت ساختمانهای صنعتی و مسکونی کاربرد دارند. برای ساخت ویلا هم میتوان از سازه LSF استفاده کرد. طراحی ساختمان با مدلهای خلاقانه و جدید با این سازهها امکانپذیر است. استفاده از سازههای LSF، هزینههای اجرای پروژه را بسیار کاهش میدهد و ضمن سرعت اجرای بالا از هر نظر مقرون به صرفه بوده و مورد تایید نهاد های نظارتی و مهندسی می باشد.
برای دانشجویان و علاقمندان به سازه های سبک ال اس اف یک PDF زبان اصلی در مورد استاندارد ها و نحوه ساخت و فرم دهی آنها قرار می دهیم.لطفا روی اینجا کلیک نمایید.